Kam na Kypru

Ahoj! Minule jsem psala o užitečných informacích před cestou na Kypr a tenhle článek bude o tom, kam se na Kypru podívat. Jsou to, pro mě, nejhezčí a nejzajímavější místa která jsme navštívili. Určitě jich bude ale víc 😊




Ayia Napa
Letovisko Ayia Napa je rybářská vesnička na jihovýchodním výběžku ostrova. Je oblíbená především pro své krásné pláže s jemným zlatým pískem a křišťálovou vodou. Krom toho je to celkem živé místo, protože na každém rohu najdete obchody, suvenýry, restaurace a bary. V létě je to prý oblíbené místo pro mladé lidi, kde se pořádají známé párty. Jelikož jsme zde byli v březnu, užili jsme si jen ty pláže.😃 Ale myslím, že pro letní dovolenou s partou přátel je Ayia Napa skvělé místo!


Velké krásné centrum Ayia Napy.

Nissi beach
Tato pláž se nachází právě v Ayia Napě. Je to krásná dlouhá pláž se zlatým pískem a křišťálově čistou vodou. Co je ale na ní nejzajímavější je to, že se z ní při odlivu dostane na malý ostrov, který leží kousek od břehu. Dejte si ale pozor na příliv, jinak budete muset z ostrova zpátky plavat.😃


V dálce vidíte ostrov, na který se můžete při odlivu dostat.

Úplně křišťálová voda!

Krásný výhled, vody a kameny z ostrova!

Cape Greco
To se nachází na východním cípu Kypru. Jsou zde nádherné útesy, krásný výhled a určitě must have místo pro milovníky západu slunce.💛



Skvělé místo pro milovníky kamenů a útesů jako jsme já😃


Agios Nikolaos
Pěkná, ale celkem malá pláž blízko Ayia Napy. Asi nic, co byste museli vidět. Ale co rozhodně stojí za to, je krásný kostel! Je úplně jiný než ty naše a dýchá svou kyperskou atmosférou.



Vevnitř je ještě krásnější!

Tombs of the Kings
Velká nekropole ležící asi dva kilometry severně od přístavu Paphos. Patří mezi světové dědictví UNESCO. Podzemní hrobky vytesané z pevných skal jsou považovány za pohřebiště aristokratů a vysokých úředníků. Mnohé z nich pocházejí už ze 4. st. př. n. l.. Pěkná a zajímavá procházka.







Petra tou Romiou
Podle řeckých pověstí se na tomto místo zrodila bohyně krásy a lásky Afrodita. Údajně, když se na tomto místě vykoupete, omládnete o deset let. To vám bohužel zaručit nemohu, ale můžu vám slíbit aspoň krásnou a zajímavou pláž celou z oblázků.




Paphos
Paphos je město na Kypru při pobřeží Středozemního moře. Na tomto místě jsme byli delší čas ubytováni a za mě určitě nejhezčí město na Kypru. Podél moře vede dlouhá promenáda kolem hotelů a krásných pláží až do centra Paphosu, kde najdete obchody, restaurace a bary. Zde si na své přijde určitě každý. Ať už radši ležíte v klidu pod palmou a posloucháte vlny, nebo raději bloumáte uličkami města.

Místní model😃 Oblíbená atrakce všech turitů.


Krásy podél promenády.

Večerní centrum Paphosu.


Doufám, že se vám fotky a typy na místa líbily a že je třeba i jednou navštívite. 💓



„Cestování – to vás nechává beze slova. Až pak vás přemění na vypravěče.“
(Ibn Battuta)

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com